צילום זיקוקים יכול להיות מרשים מאוד, אם נותנים למצלמה זמן חשיפה (משך לכידת התמונה) ארוך יותר ולא רק לשבריר שניה. צילום שכזה יוכל ללכוד את שבילי האור הארוכים של הזיקוקים וייתן לנו תמונה מרשימה וייחודית.
בשביל לשלוט בזמן החשיפה עלינו לעבור לצלם במצב מקצועי. מצב זה מאפשר לנו לקבוע את זמן החשיפה, מה שאומר שנוכל לקבוע בעצמנו לאורך כמה זמן המצלפון ילכוד את התמונה.
במצב המקצועי נגדיר 2 דברים עיקריים:
1. קביעת ה ISO את ה ISO נקבע לערכים שבין 50 ל 200. בצילומים מסוג זה, אני בד”כ ממליץ להתחיל ב 50 (בד”כ לא נצטרך יותר). קביעת רגישות ISO נמוכה, תפיק לנו תמונות חדות ונקיות מרעש דיגיטלי / ‘גרעיניות’. בחירה ברגישות ISO גבוהה עלולה לגרום לקבלת תמונה בהירה מדי וחסרת פרטים.
2. קביעת זמן החשיפה את זמן החשיפה (נקרא גם “מהירות התריס”) נקבע ל2 שניות.
זמן חשיפה של פחות מ 2 שניות לא יספיק ללכוד את כל מסלול הזיקוק וזמן של מעל 3 או 4 שניות עלול ליצור תמונה “שרופה” (בהירה מדי וללא פרטים). כמובן שתוכלו לנסות קביעות שונות ולמצוא את זו שמתאימה לכם ולסיטואציה.
נקפיד להציב את המצלפון ע”ג משטח יציב.
אם יש לכם חצובה קטנה זה מצויין, אם אין תוכלו להצמיד אותו לבקבוק בעזרת גומיה או נייר דבק, (תמונה) או להכניס אל תוך ספל רחב ובעצם, כל דבר שישאיר את המצלפון ללא תזוזה במשך זמן החשיפה שקבעתם.
כל שנותר הוא לחכות לתחילת הזיקוקים ו…לצלם!
טיפ 1:
אם התמונה יצאה כהה מדי – העלו את ערכי ה ISO (מ50 ל 80 ל 100 וכן הלאה)
טיפ 2:
בשביל לא להרעיד את המצלפון בזמן תחילת הצילום, הפעילו את הטיימר למצב 2 שניות השהייה, או את השיטה המועדפת עלי – הפעלה קולית של המצלמה במידה ויש לכם
טיפ 3:
לא מרוצים מהצבעים? כנסו להגדרות איזון הלבן (White Balance) וקבעו אותם על 5000K~5500K (מופיע גם כ Daylight בחלק מהמכשירים)